Adatvédelem és ÁSZF

2018.03.30. 

Jóváhagyás előtti állapotban, az elektronikus dokumentum, már a tervezett adatkezeléseket is tartalmazza.

 

NAIH- szám:

 

Adatvédelem

 

Adatvédelmi rendelkezések letölthető formátumban: Letöltés 

Forrás: Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság "Adatkezelési tájékoztató 6 lépésben dokumentuma alapján.

 

Bemutatozás

 

Cégnév: Oxigén Úszó- és Sportsuli Közhasznú Nonprofit Kft.

Székhely: 2085 Pilisvörösvár, Iskola utca 19.

E-mail cím: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

 Az adatkezelések bemutatása: 

 

Az adatkezelés célja és bemutatása:

Az adatkezelés jogalapja: Oxigén Úszó- és Sportsuli Közhasznú Nonprofit Kft. tevékenységéhez kapcsolódó, alapító okiratában rögzített tevékenységi körökhöz és tevékenységekhez kapcsolódni kívánt személy, felhasználó adatainak azonosítása, nyilván tartása, ami az Oxigén Úszó- és Sportsuli Közhasznú Nonprofit Kft. tevékenységeiben (szolgáltatások, termék vásárlások, egyéb kijelölt tevékenységek) részt kíván venni, valamint pontosan beazonosítható legyen. Az Oxigén Úszó- és Sportsuli Köözhasznú Nonprofit Kft. a rendszer biztonságtechnikai elvét  betartva több esetben az egyedi beazonosíthatóság és biztonság miatt - a személy, felhasználó beleegyezésével egyéb más adatokat is elkérhet, a személy, fehasználó érdekben.

Kezelt adatok köre: 

Az adatkezelés időtartalma: A regisztráció megkezdésétől számítva folyamatos, a frissítő adatlapok és jelentkezési lapok által adott, a felhasználó tevékenységbene való részvételét befejező, regisztráció végét követő három év.

 

 Az alábbi tevékenységekhez kapcsolódóan kerül sor személyes adatok kezelésére:

 

A személyes adatok kezelésekor a felhasználó adja meg és hitelesíti az elektronikus felületen kereztül adatait. Az Oxigén Úszó- és Sportsuli Közhasznú Nonprofit Kft. irányelvei alapján az alap regisztrációkon (jelentkezési űrlapok, admin- user felületek regisztrálása) túl minden egyes az Oxigén Úszó - és Sportsuli Közhasznú Nonprofit Kft. tevékenységét körül ölelő, a meghatározott felületeken és programokon való jelentkezésekor minden tevékenységnél jelezheti adatai megadásával és adatainak elküldésével adatai kezeléséhez való hozzájárulását, az irányelvekkel való egyetértését. Az Oxigén Úszó- és Sportsuli Közhasznú Nonprofit Kft. fenntartja a jogot az elektronikus adatlapok módosításához és aktualizálásához, a tevékenységét körül ölelő minden elektronikus felület és minden elektronikus információ bekérő és jelentkezési űrlap kitöltésével. Az Oxigén Úszó- és Sportsuli Közhasznú Nonprofit Kft. minden elektronikus felületén a változtatás jogát fenn tartja. Az Oxigén Úszó- és Sporsuli tevékenységét körül ölelő elektronikus felülethez, olyan adatokat kér rendelkezésre bocsátásra a felhasználótól, melyek a tevékenységekben való aktív részvételét és a felhasználó érdekeit, biztonságát, élményeit, valamint az Oxigén Úszó- és Sportsuli Közhasznú Nonprofit Kft. tevékenységét a felhasználó érdekében elő segítik. A felhasználó a központi elérhetőségeken és a kijelölt kapcsolattartó személynél bármikor jelezheti adatainak módosítási, törlési vagy egyéb kérelmét. Az Oxigén Úszó- és Sportsui tevékenységéhez kapcsolódó hang, képi, valamint videó anyagok készítéséhez, abban való részvételéhez, valamint közzé tételéhez a tevékenységre való jelentkezéskor, abban való részvételekor hozzá járul. Amennyib en nem kíván részt venni, kérjük, hogy a kijelölt formában és kapcsolattartónál nyilatkozatát adja le. Az O2 Úszóiskola minden, ehhez kapcsolódó lehetőséget megad a tevékenységében részt vevő, regisztrált és jelentkezett tagoknak a hang, fotó, valamint képi anyag közzétételéhez való jog visszavonására. A nem regisztrált tagok és első alkalommal részt vevő, a tevékenységet szabadon választott egyének, felhasználók esetében az O2 Úszóiskola általános szabályzata lép életbe, amely szerint az eseményeken való megjelenéssel, valamint az online felületek látogatásával, használatával hozzájárul az Általános Adatvédelmi irányelvek automatikus elfogadásához.

A felhasznó az adatkezeléssel való kérdéseit, nem egyetértését az űrlap visszaküldése nélkül, hivatalos formában jelezheti központi e-mail címünkön, valamint az Oxigén Úszó- és Sportsuli Közhasznú Nonprofit Kft. által kijelölt kapcsolattartóknál. Az adatokat harmadik félnek, a felhasználó előzetes beleegyezése nélkül nem szolgáltatja ki. 

Az Oxigén Úszó- és Sportsuli Közhasznú Nonprofit Kft. tevékenységével és saját márkás termékeinek webáruháza esetében az alábbiak a leggyakoribb, személyes adat kezelésével együtt járó tevékenységek. (Az alábbi személyes adatokat kezeljük):

- regisztráció: (név: képviselő, szülő, gondviselő, gyermek neve, e-mail cím és jelszó, telefon szám, ) ,amely a felhasználó beazonosításához, a rendszerek optimalizálásához és elérhetőségéhez szükséges. Regisztrációs admin felületen és regisztrációs elektronikus lap kitöltésekor kért adatokkal bővítjük a fehasználók beazonosítását.

- kapcsolattartás: a regisztrált tagokkal, valamint vásárlókkal a regisztrációkor, valamint a jelentkezésekkor az  Oxigén Úszó- és Sportsuli Közhasznú Nonprofit Kft. rendelkezésére bocsátott adatok alapján.

- az Oxigén Úszó- és Sportsuli Közhasznú Nonprofit Kft.  tevékenységét körül ölelő, hivatalos formában kijelölt  megjelölt, rendszeres óráira, eseményeire, programjaira való jelentkezést, valamint termékeire való megrendelésére és azok visszaigazolására az alap adatokon túl (név, e-mail cím, lakcím, telefon szám), jelentkezési űrlapokon, valamint az azok hozzájárulásával. 

- a termék kézbesítése: (név, lakcím és telefonszám). További adatbekérés jelentkezési vagy megrendeléskezelű űrlap alaján.

- számviteli célú számlamegőrzés: (név és számlázási cím)

-reklám küldése: (elektronikus felületeken keresztül: e-mail cím, hivatalosan regisztrált applikáció, telefon szám)

 

Oxigén Úszó- és Sportsuli Közhasznú Nonprofit Kft. tevékenysége során más vállalkozások is kapcsolódnak, kapcsolódhatnak a tevékenységhez.

Például: támogatók, a weboldal, applikáció, webáruház honlapja számára, a tárhelyet biztosító cégek, futár szolgálat, egyéb a működési tevékenységet támogató kapcsolt vállalkozás számára az a harmadik félnek a tevékenységt körül ölelő és meghatározó esetben adathordozók lesznek , így a tevékenységhez kapcsolódóan tovább szolgáltathatja amennyiben, engedély nélkül egyéb partnernek, félnek nem szolgáltatja tovább. Mivel ezen kapcsolt partnerek, cégek is adatfeldolgozók lesznek. 

 

Adatfeldolgozásban elektronikus úton részt vevő partnereink adatai:

...Kft. tárhely szolgáltatása a weboldal, webshop, applikáció és egyéb honlapja számára:

 

Az adatfeldolgozó megnevezése:

Az adatfeldolgozó által ellátott tevékenység:

Az adatfeldolgozó elérhetősége:

Az adatfeldolgozó milyen adatokat kap meg:

Az adatfeldolgozót mennyi időre veszi igénybe:

 

Tájékoztatás az adatbiztonságról:

Ahogyan az adatkezelő védi a személyes adatokat.

Az egyes adatbiztonsági intézkedéseket a kijelölt elektronikus megjenési felületken az elsődlegesen nemzetközileg is biztosított és hitelesített biztonsági irányelvekkel rendelkező védelmi programokkal biztosítjuk és futtatjuk. Például: A weboldal esetében a jelentkezések és kapcsolatfelvétel szempontjából a Google Jelentkezési Űrlapját használjuk. Az Oxigén Úszó- és Sportsuli Közhasznú Nonprofit Kft. tevékenységét támogató Mobil Applikáció esetében az Applikáció program rendszere átmegy az IOS rendszerhez kompatibiis, Apple Store, valamint az Android rendszerhez kompatibikis Play Store letöltést megengedő ellenőrzős és szigorú irányelvekkel rendelkező hitelesítő rendszerén (Userek számára nemzetközileg elérhető és elismert felület). Ez biztosítja az alap felhasználói biztonsági követelményeket. 

Facebook esetében a Facebook általános irányelvei értendőnek, mint rendszerbiztonsági követelmény. Instagram esetében az Instagram általános biztonsági irányelvei érvényesek. 

Az Oxigén Úszó- és Sportsuli Közhasznú Nonprofit Kft. elektronikus felületei páldául: honlapja és applikációja esetében is az egyes nemzetközileg elismert és hitelesített, felhasználói élményt segítő programok egyes és összekapcsolt programjai esetében, az egyes rendszerprogramok általános biztonságtechnikai, valamint irányelvei érvényesek. Összekapcsolás és adatátvitel esetében az összekapcsolt rendszerek,biztonságtechnikai irányelvei együttesen érvényesek, amit világszerte, több ezer elégedett felhasználó igazol. Az Oxigén Úszó- és Sportsuli Közhasznú Nonprofit Kft. weboldala, mint információs weboldal, a tevékenységet bemutató weboldal szerepel, amelyen hivatalosan kijelölt előrhetőségen és kapcsolattartóval közvetlenül kommunikálhat, további információhoz juthat. A jelentkezésének leadását elektronikus úton már a Google által hitelesített rendszeren keresztül adhatja le. Az Oxigén Úszó- és Sportsuli Közhasznú Nonprofit Kft. applikációjának hitelesített rendszerein keresztül a felhasználói felülethet szükséges, általa választott, kompatibilis programot a  felhasználó maga fogadja el, a technikai eszközével kompatibilis program letöltésével, valamint, arra való elektronikus regisztrációjával és használatával.

Az Oxigén Úszó- és Sportsuli Közhasznú Nonprofit Kft. az applikáció esetében a fő letöltéseket irányító szolgáltatók megfelelősségi eljárásának ellenőrzési folyamatán való igazolásával tudja garantálni, amit a szolgáltatók által kijelölt intervallumonként megújít. A weboldal informatív tartalmát illető jogvonatkozásában a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság által törvényileg előírt előírásoknak, változtatás esetén a jogutódként kijelölt hatósági szerv előírásainak kíván eleget tenni.

Az Oxigén Úszó- és Sportsuli Közhasznú Nonprofit Kft. minden elektronikus felületével kapcsolatban a programok használatának, üzemeltetésének tekintetében a válltoztatás jogát fenntartja.

A felhasználó a használat során megosztott információkért, teljes tartalomért, mint tag és tartalomgyártó (például:hang, képi- és videó anyagokért), mint tartalomgyártó maga felel. Az Oxigén Úszó- és Sportsuli Közhasznú Nonprofit Kft. tevékenységét támogató elektronikus felületeken vállalja, hogy nem tesz közzé például trágár vagy konforintáló tartalmat. Tekintve, hogy az adott oldalt fiatal korúak, azok szülő és gondviselői is használják. Ezt az előírát a felhasználóvá válásakor elfogadja. Amennyiben a felhasználó nem győződött meg a tartalom helyességéről kérje a tevékenységet kérő hivatalosan kijelölt központi fórum és kijelölt személy jóváhagyását. az Oxigén Úszó- és Sportsuli Közhasznú Nonprofit Kft. meghatalmazott személyei kérheteik, felszólíthatják, valamint azonnal törölhetik az általuk meghatározott, a tevékenységet nem támogató anyagokat (például: reklám, közösségromboló tartalom).delmi és Információszabadság Hatóság "Adatkezelési tájékoztató 6 lépésben dokumentuma alapján.

 

Tájékoztatás arról, hogy a felhasználókat, vásárlás esetén vásárlókat milyen jogok illetik meg az adatkezelés során.

 

Részletesen lásd, ha többet szeretne tudni azt adatvédelmi követelményekről: www.naih.hu

Az előzetes tájékoztatás adatvédelmi követelményekről, az alábbi weboldalról elérhető.

Ezen az oldalon a webáruházak adatvédelmi követelményeiről szóló NAIH tájékoztató elérhető.

 

 A jogérvényesítési lehetőségről szóló tájékoztatás

 

Jogérvényesítési eljárás kezdeményezésére az alábbiakhoz fordulhat:

1. Nemzetei Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (NAIH) eljárásának kezdeményezése. Abban az esetben, ha felmerül a jogellenes adatezelés gyanúja. 

NAIH elérhetősége: H-1125 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 22./C

Tel: +36 (1) 391 14 00

Fax: +36 (1) 391 14 10

E-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

www.naih.hu

 

2. Bírósághoz fordulás joga:

Adatvédelmi jogsértés esetén az érintett felek bírósághoz is fordulhatnak. Az eljárás a lakóhely szerinti törvényszéken is megindítható, az ügyben a bíróság soron kívül jár el.

 

Sütik (cookie) alkalmazásáról szóló tájékoztatás:

 

A sütiknek két nagy csoportját lehet megkülönböztetni. A vásárlók hozzájárulását nem igénylő (munkamenet sütik vagy a "kosár" használatát lehetővé tévő süti, ha például a felhasználó saját maga szeretné törölni őket (például: a profilozásra alkalmas sütik).

 

Részletesebben bemutatva:

 

Típus és név: "Típus" például a már említett munkamenet süti. A név alapján pedig a felhasználó a böngészőben azonosítani tudja a sütiket, ha például saját maga szeretné törölni őket.

Leírás: annak bemutatása, hogy pontosan mit csinál ez a süti, miért is fontos a honlap látogatáshoz vagy valamely funkciójának használatához. 

Kezelt adatok: a Leírásban bemutatott funkció érdekében a süti milyen adatokhoz fér hozzá a felhasználó vagy vásárló (számítógépén, mobileszközén) vagy milyen adatokat tárol el ezeken az eszközökön. 

Élettartam: Mennyi ideig tárolja el a süti az adatokat.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Az Oxigén Úszó- és Sportsuli Közhasznú Nonprofit Kft. által nyilvánosan rendelkezésre bocsátott webes felület mellett - www.oxigenuszosuli.hu - minden rendelkezése, az Oxigen Úszó - és Sportsuli  Közhasznú Egyesület Applikációjára is vonatkozik, ami az Apple és Google regisztráiójára, valamint használatára is teljes körűen érvényes.

 

Általános Szerződési Feltételek

Általános Szerződési Feltételek letölthető formátumban: Letöltés

 Az Oxigén Úszó- és Sportsuli Közhasznú Nonprofit Kft. által nyilvánosan rendelkezésre bocsátott webes felület mellett - www.oxigenuszosuli.hu - minden rendelkezése, az Oxigen Úszó - és Sportsuli  Közhasznú Egyesület Applikációjára is vonatkozik, ami az Apple és Google regisztráiójára, valamint használatára is teljes körűen érvényes.