Miért pont úszás?

1. Úszni mindenkinek tudnia kell(ene)!

A szülő felelősségge, hogy gyermeke rendelkezzen biztonságos úszástudással. Ez egyszer talán az életét is megmentheti a gyermeknek, de az életminőségét és a magabiztosságát azonban biztosan nagymértékben befolyásolja! Hiszen biztos úszástudással gond nélkül merészkedhet mély vízbe, vetheti bele magát a Balatonba vagy a tengerbe, illetve csúszdázhat önfeledten az aqua parkban. Ezenkívül csak a magabiztos úszók előtt nyílnak meg olyan lehetőségek, mint a vízilabdázás, vitorlázás, szörfözés, búvárkodás, raftingolás, kajakozás, kenuzás vagy akár a vizibiciklizés

2. Az úszás a legegészségesebb sportok egyike!

Gyakorlatilag a test összes izmát megmozgatja. Javítja az általános erőnlétet. A víznek 14%-kal nagyobb az ellenállása, mint a levegőnek, ezért hatékonyabb az úszás, mint a levegőn végzett bármilyen mozgásforma. Az úszás vidám, szórakoztató tevékenység, nagyszerű módja a szocializálódásnak. Az egyetlen olyan sportág, aminek nincsen káros hatása a szervezetre.


Miért az Oxigén?

Közhasznú szervezetünk alapítói több évtizede foglalkozunk gyermekek úszásoktatásával és táboroztatással. Profi edzőink több ezer gyermeket tanítottak már meg sikeresen úszni. Eredményeink titka, hogy szeretjük a gyerekeket és a sportot, egyik legfontosabb értéknek az egészséget tarjuk!

Módszerünk:

A úszó órákat tervszerűen építettük fel. Figyelembe vesszük az élettani, fiziológiás és anatómiai sajátosságokat, gyógyúszás esetén az orvos által felállított diagnózist is. Így a gyermekek mindig a számukra legmegfelelőbb terhelést kapják.
Több tízéves tapasztalataink alapján állítottuk össze az éves programunkat. Óráink lehetőséget biztosítanak arra, hogy szakemberek irányításával az egészségmegőrzés és a gyógyulás mellett az úszás személyiség-formáló hatásaiban is részesüljenek a gyerekek. Így olyan tulajdonságokban tudnak fejlődni, mint a rendszeresség, kitartás, bátorság, ügyesség, céltudatosság és alkalmazkodó képesség.
Az óráink preventív és egészségmegőrző jellege kimagaslóan hatásos. Segíti a gyerekeket az átlagosnál jobb fizikai állóképesség elérésében és az immunrendszer erősítésében. Az úszás javítja a mozgáskoordinációt, segíti az önbizalmat és a magabiztosságot. Így azok az egészséges gyermekek is rengeteget profitálhatnak az órákból, akik nem szeretnének versenyszerűen sportolni, de fontos számukra, hogy a mindennapi életük része legyen a mozgás.
Az egészséges életmódhoz nem csak a heti úszás órákkal szeretnénk hozzájárulni. Nyári és téli táborok alkalmával szeretnék megszerettetni a gyerekekkel a mozgás örömét egyéb sportágakban is, amilyen például a túrázás, kerékpározás, evezés, síelés. A táborok különlegessége, hogy kifejezetten nagy hangsúlyt fektetünk arra, hogy a családok együtt élvezzék az aktív kikapcsolódás örömeit. Céljaink közé tartozik, hogy kicsik és nagyon együtt hódoljanak a nyári és téli sportoknak, melyek által nemcsak a fizikai, hanem a lelki egészség megőrzéséhez is szeretnénk hozzájárulni.
Pilisvörösváron és környékén (Pilisszentivánon, Pilisszántón, Ürömön, Pilisborosjenőn) nincsen uszoda, egyedüli szolgáltatóként vállaljuk, hogy kisérőkkel, pedagógusokkal elvisszük a gyerekeket az uszodákba, így könnyítve meg a szülők dolgát.